SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060_002 | 3525 Miskolc, Hősök tere 1.

Intézmény logo

Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Szakács szaktechnikus

Szakács szaktechnikus illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács szaktechnikus a vendéglátóipar termelési és irányítási területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán az egység vezetéséért felelős szakember, magas szaktudással. Közép- és felsővezetői feladatokat lát el olyan munkakörökben is, mint például a főszakácshelyettes, főszakács, generál főszakács, élelmezésvezető helyettes, élelmezésvezető. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítése mellett kulináris élményt is nyújt. A szakács szaktechnikus a különböző rendezvények fő koordinátora a catering tekintetében. Szaktudásával segíti, irányítja a zökkenőmentes és a vendégek megelégedését célzó munkavégzést.

A szakma jó választás mindazoknak, akik szeretnek alkotni, munkájukkal örömet szerezni másoknak, érdekli őket a szervezés és a logisztika. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon, a szakma jó perspektívát és változatos feladatokat kínál. Remek választás azok számára is, akik nyitottak szakirányú felsőfokú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, empátia, szervezőkészség, kreativitás, együttműködő képesség. 

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • vezető szakács helyettes pozícióban végrehajtja, illetve végrehajtatja a meghatározott feladatokat;
  • vezetőszakács pozícióban végrehajtatja az általa meghatározott feladatokat és ellenőrzi is azokat;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket felügyel, szükség esetén korrigáltat;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva, áruátvételt végez vagy ellenőriz, szakosított áruraktározást ellenőriz;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • irányítja és összehangolja a segédszemélyzet munkáját;
  • megérti és felhasználja a technológiai műveletek idegennyelvű leírásait.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Rövidített képzés

Esti munkarend (heti 2 hétköznap délután)

Belépés feltétele: érettségi és releváns 1-3 éves szakmai tapasztalat.


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

3525 Miskolc, Hősök tere 1.

Telefon: +36 46 348 899

E-mail: titkarsag_berzeviczy@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060_002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


2024Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum