Hírek
2024. ápr. 20.
vezetőség
Delegáció Lettországból a fenntarthatóság jegyében
Örömmel számolunk be arról, hogy a héten nálunk járt szakmai látogatás keretében a 6 lett kolléga a Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums középiskolából, akik tartalmas programon vették részt.
HU - Örömmel számolunk be arról, hogy a héten nálunk járt szakmai látogatás keretében a 6 lett kolléga a Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums középiskolából, akik tartalmas programon vették részt. Látogatásuk célja az iskola fenntarthatósági gyakorlatának megismerése volt: hogyan jelenik meg az oktatásban és a mindennapok működési gyakorlatában.
A program keretében:
Bemutattuk nekik iskolánkat, a Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikumát
Szamosi Luca egy nagyon színes és élő prezentáció keretében bemutatta Miskolcot
Picit bekapcsolódtunk a “GASTOUR – non-wood forest-based gastronomy and ecotourism” című nemzetközi konferencia programjába.
A 2022-1-HU01-KA220-SCH-86810 számú 4 for Future - Jövő időbe lépünk projekt kapcsán áttekintettük a projekt céljait, eddigi tevékenységeit, illetve beszéltünk egy esetleges jövőbeni kooperáció lehetőségéről is. Úgy gondoljuk, hogy kölcsönösen nagyon sokat tudnánk egymástól tanulni.
Pénteken bekapcsolódtak, immár Budapestről online a helyi verseny programjába: megnézték a döntőt, kérdéseket tettek fel a tanulóknak, és megírták nekünk, ők melyik két csapatot látnák szívesen a döntőben.
EN: This week, 6 Latvian colleagues visited us in Erasmus+ job shadowing program from Daugavpils Tehnoloģiju un tūrisma tehnikums secondary school, who participated in a meaningful programme. The purpose of their visit was to learn about our school's sustainability practices: how we teach sustainability and also our everyday sustainability operational practices.
The programme included:
We introduced them to our school, the Berzeviczy Gergely Technikum of SZC Miskolc.
Luca Szamosi gave a very colourful and lively presentation about Miskolc.
We got a little involved in the programme of the international conference "GASTOUR - non-wood forest-based gastronomy and ecotourism".
In the context of the project number 2022-1-HU01-KA220-SCH-86810 4 for Future - Jövő időbe lépünk, we reviewed the project's objectives, its activities so far and discussed the a possible future cooperation. We believe that we could learn a lot from each other.
On Friday, they joined the local competition programme online from Budapest: they watched the final, raised questions to the students and wrote to us which two teams they would like to see in the final.
KAPCSOLÓDÓ HÍREK
Siker az Értékörzők versenyén!
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Értéktár által megrendezett Értékőrzők verseny vármegyei döntőjébe jutott iskolánk csapata!
2024. ápr. 30.
vezetőség
SzakmaSztár Fesztivál döntő 2024
Kedves Berze Család! Kedves Érdeklődők! Mindig óriási büszkeség az egy iskola számára, ha a diákjai az ország legjobbjai közt képviselik azt a szakmai színvonalat, amely mellett mi, a Berze elköteleződtünk.
2024. ápr. 27.
vezetőség