SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060_002 | 3525 Miskolc, Hősök tere 1.

Intézmény logo

Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Egyéb képzéseink

2025/26-os tanév egyéb képzései

2025/26-os tanév egyéb képzései

 

FALUSI TURIZMUS SZOLGÁLTATÓ

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

Szakmai képzés ágazata/területe: Turizmus-vendéglátás ágazat

A szakmai képzés óraszáma: 200 óra

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: Megfelelő létszám esetén, várhatóan 2025. november 30.

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2026. február 20.

 

Jelentkezési határidő: 2025. november 30.

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap délután

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

· Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség

· Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges

Szakmai képzés díja: ingyenes

Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes. (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)

Szakmai képzés leírása:

A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő képessé váljon a turizmus-vendéglátás területén belül a falusi vendéglátásban a turizmus e területén a falusi élethez kapcsolódó turisztikai szolgáltató tevékenység végzésére. A képzésre nagy szükség van, hiszen jelenleg is több ezer ilyen jellegű szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely működik. A vidékfejlesztés egyik fontos területe a vidéki turizmus, amelynek eredményeként országunkban egyre több olyan vállalkozás működik, ahol a működtető a saját egyéni boldogulása, biztonságosabb megélhetésének megteremtése mellett a falvak életminőségének emelését, a vidéki élet népszerűsítését tűzte ki célul. Befolyásolja a szakterület népszerűségét a lakosság érdeklődésének növekedése a természet közeli elfoglaltságok, az egészséges életmód, az aktív, de nyugodt környezetben való regenerálódás iránt, amihez szorosan kapcsolódik a házi körülmények között készült nyersanyagok, bio ételek és italok fogyasztása. Az emberek a családi körülmények között működő falusi turizmusban látják biztosítottnak az egyéni bánásmódra, személyes szolgáltatásra szóló igényük kielégítését, és szívesen ismerkednek meg a vidék, a tájegység kulturális örökségével, népszokásaival, a kézműves kismesterségekkel és a népművészeti hagyományokkal. A hazai és a világturizmus területén megfigyelhető irányzatok azt támasztják alá, hogy a jövőben a falusi turizmus népszerűsége a hazai és világturizmusban megfigyelhető trendek alapján tovább fog nőni, és ezért egyre inkább szükséges a fogadóképesség szolgáltatói oldalnak a megerősítése, a turizmusban szolgáltatást nyújtó emberek ismereteinek bővítése.

JELENTKEZÉS

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.

ÉLELMEZÉSVEZETŐ

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

Szakmai képzés ágazata/területe: Turizmus-vendéglátás ágazat

A szakmai képzés óraszáma: 100 óra

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: Megfelelő létszám esetén, várhatóan: 2025. november 30.

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2026. március 2.
 

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap délután

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

  • Iskolai előképzettség: Érettségi végzettség
  • Szakmai előképzettség:
    • 510132306 Szakács szaktechnikus
    • 510132302 Cukrász szaktechnikus
    • 510132308 Vendégtéri szaktechnikus
    • 42 5 5129 169 0 28 Vendéglátó technikus
    • 52 7822 02 Vendéglátó technikus
    • 54 811 01 Vendéglátás-szervező
    • 52 811 01 Vendéglős
    • 54 811 01 Vendéglátásszervező-vendéglős
    • 54 811 01 Vendéglátásszervező
    • 34 811 03 Pincér
    • 34 811 04 Szakács
    • 34 811 01 Cukrász
  • Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges

Szakmai képzés díja: ingyenes

Az első két szakma és az első, szakképző intézményben szervezett szakmai képzés keretében szerzett szakképesítés megszerzése ingyenes.  (Részletek a 2019. évi LXXX. számú Szakképzési törvény 3§-ban.)

Szakmai képzés leírása

Megszervezi és ellenőrzi az élelmezési üzem munkáját, törekedve a költséghatékony működésre. Elkészíti az általános és a speciális táplálkozáshoz szükséges ételek kalkulációit, nyersanyag-kiszabati ívet vezet, és veszteségszámításokat végez. Dietetikus munkatársak bevonásával komplett napi, heti, havi étlapot és/vagy étrendet tervez, állít össze, szükség szerint személyre szabottan. Tápanyagszükséglet kalkulációt készít a különböző korcsoportokba tartozók, táplálkozásra érzékeny betegségben vagy allergiában szenvedők részére az ételallergia és táplálékintolerancia szigorú szabályainak betartása mellett. A táplálkozásnak, mint kiegészítő gyógymódnak ismerése és alkalmazása mellett gazdaságosan vezeti, irányítja a közétkeztetést ellátó üzemet. Adminisztrációs feladatokat lát el, és információs rendszert működtet. Munkatervet, takarítási rendet készít. HACCP rendszert üzemeltet és ellenőriz. Beszerzést irányít és ellenőriz. Készletgazdálkodást végez, együttműködik a szakhatóságokkal és segíti azok ellenőrző munkáját. Ellenőrzési tervet készít az érvényben lévő jogszabályok, előírások betartatásához. Megtervezi a napi étkeztetést a rendelkezésre álló tárgyi-, személyi- és anyagi feltételek szerint. Tisztában van a különböző diéták ételkészítési technikáival és alkalmazza azokat. Gondoskodik a dolgozók szakmai továbbképzéséről. Ösztönzi a dolgozókat a szakmai fejlődésre. Népszerűsíti az egészséges táplálkozást.

Részletes programkövetelmény a linkre kattintva elérhető.

Jelentkezési határidő: 2025. november 30.

JELENTKEZÉS

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.

ÜZLETVEZETŐ

Szakmai képzést biztosító intézmény: Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

Szakmai képzés ágazata/területe: Kereskedelem

A szakmai képzés óraszáma: 140 óra

A szakmai képzés indításának tervezett dátuma: Megfelelő létszám esetén, várhatóan: 2025. november 30.

A szakmai képzés befejezésének tervezett dátuma: 2026. február 19.

A szakmai képzés tervezett ütemezése: heti 2 nap, péntek délután, szombat délelőtt

Jelentkezési határidő: 2025. november 30.

A szakmai képzés jelentkezési feltétele:

  • Középfokú végzettség
  • Szakmai előképzettség: 4 0416 13 02 Kereskedelmi értékesítő, 04163 Barkács áruházi eladó. 04163 Bútorbolti eladó, 04163 Drogerista, 04163 Élelmiszer-eladó, 04163 Játékbolti eladó, 04163 Műszaki eladó, 04163 Ruházati eladó, 04163 Vegyi áru eladó, 02144 Virágkötő és virágkereskedő, 5 0416 13 03 Kereskedő és webáruházi technikus, 34 341 01 Eladó szakképesítés, 35 341 02 Gyógynövény eladó szakképesítés, 31 341 05 Élelmiszer-, vegyiáru eladó részszakképesítés, 31 341 03 Műszakicikk – eladó részszakképesítés, 1 215 01 Virágbolti eladó részszakképesítés, 31 541 01 Bolti hentes részszakképesítés, 54 341 01 Kereskedő, 54 810 01 Fotográfus és fotótermék-kereskedő, 52 726 01 Gyógyászati segédeszköz-forgalmazó
  • Egészségügyi alkalmasság

Szakmai képzés díja: ingyenes
Szakmai képzés leírása:

Az üzletvezető ellátja a kereskedelmi egység szabályszerű működtetésével kapcsolatos feladatokat és vezetői tevékenységet. Irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egységet. Biztosítja a zavartalan működéshez elengedhetetlen személyi és tárgyi feltételeket. Gondoskodik a rendelkezésre álló erőforrások hatékony felhasználásáról. Következtetéseket von le a gazdálkodására vonatkozóan a kapott információk és/vagy az általa végzett alapvető gazdasági számítások elvégzése után. Megszervezi és lebonyolítja a beszerzési tevékenységet, a raktározást, nyilvántartja és gazdálkodik a készletekkel. Biztosítja a kereskedelmi egységben az áru- és vagyonvédelmet. Megszervezi és lebonyolítja az értékesítést. Részt vesz az eladási árak meghatározó stratégiai és taktikai döntéseiben. Alkalmazza a vállalkozásokra jellemző marketing eszközöket. Ellenőrzi a számlákat, és az azokon szereplő tételek kiegyenlítését. Banki tranzakciókat végez, a jogszabályban előírtaknak megfelelően kezeli a házipénztárt. Betartja a fogyasztói érdekvédelem szabályait. Az előírások szerint kezeli a vásárlói panaszokat. Munkáltatói feladatokat lát el.

Részletes programkövetelmény leírás ITT elérhető.

JELENTKEZÉS

ℹ️ Képzési Információs és Élményközpont - a hely, ahol segítünk a karriertervezésben. (3525 Miskolc, Széchenyi István utca 103. Telefon: +36 46 796 028 E-mail: ugyfelszolgalat@miskolci-szc.hu) Személyre szabott szakképzési információ iskolásoknak és felnőtteknek ingyenesen.

Panaszkezeléssel kapcsolatos információ a linkre kattintva elérhető.


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

3525 Miskolc, Hősök tere 1.

Telefon: +36 46 348 899

E-mail: titkarsag_berzeviczy@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060_002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


2025Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum