SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060_002 | 3525 Miskolc, Hősök tere 1.

Intézmény logo

Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Erasmus+ Miskolci Szakképzési Centrum akkreditáció - tanári kurusok 2024. április-június (2023-1-HU01-KA121-VET-000131693)

A Miskolci Szakképzési Centrum 2023-1-HU01-KA121-VET-000131693 számú pályázatán belül 11 fő oktató vett részt módszertani továbbképzéseken 2024. április - 2024 június között. A mobilitások célja a módszertani megújulás megvalósulása, a nemzetközi jógyakorlatok megismerése.

 

A támogatáson belül az alábbi programok valósultak meg: 

 

Kurzus neve: Digital Teaching Essentials: from A to Z

Kurzus helyszíne: Nizza, Franciaország

Kursus időpontja: 2024.04.07. – 2024.04.14.

Résztvevők: Kosztopuloszné Gégény Tünde, Mester Éva

A kursus célja: a digitális platformok társadalmi elemeinek elsajátítása a fokozott hallgatói elkötelezettség és a közösségépítés érdekében; hatékonyan integrálja a multimédiás elemeket, például videókat, képeket és prezentációkat az együttműködő tanulási projektekben; megérteni a digitális oktatási eszközökkel kapcsolatos etikai következményeket és pszichológiai hatásokat; bevezető ismeretek megszerzése a mesterséges intelligencia és a kiterjesztett valóság megvalósításában az osztálytermi környezetben; az AI használatának legjobb gyakorlatainak megismerése; a szociális média menedzsmenttől a kiterjesztett valóságig, a résztvevők az elméleti megbeszélések és gyakorlati gyakorlatok gazdagító keverékében vesznek részt; a pedagógusok képessé tétele lenyűgöző, biztonságos és hatékony együttműködési terek létrehozására digitális eszközök és platformok széles választékával; a kurzus a digitális platformok használatának etikai és pszichológiai dimenzióit tárja fel, átfogó útmutatást nyújtva az osztályteremben a felelősségteljes technológia használatáról.

  • Master the social elements of digital platforms for enhanced student engagement and community-building;
  • Effectively integrate multimedia elements like videos, images, and presentations in collaborative learning projects;
  • Understand the ethical implications and psychological impacts associated with digital education tools;
  • Gain introductory knowledge in implementing artificial intelligence and augmented reality in classroom settings,
  • Knowledge of best practices for implementing AI in the classroom, including the design of a student contract for AI-generated content.
  • From social media management to augmented reality, participants will engage in an enriching blend of theoretical discussions and practical exercises. 
  • Empower educators to create captivating, safe, and effective collaboration spaces using a range of digital tools and platforms.
  • The course will delve into the ethical and psychological dimensions of using digital platforms, providing comprehensive guidance on responsible technology use in the classroom.

 

Kurzus neve: Mastering Project, Task, Problem, and Competency -Based Learning 

Kurzus helyszíne: Dublin, Írország

Kursus időpontja: 2024.04.21-2024.04.28.

Résztvevők: Tóth Stella Marina, Pallér Zsuzsanna

A kursus célja: A kompetencia alapú oktatási módszertan alkalmazása során a diákok igényeinek és képességének felmérése; olyan tanulási tapasztalatok tervezése, amelyek megfelelnek ezeknek az igényeknek, hatékony tanulási tapasztalatok megvalósítása projektalapú, gondolkodáson alapuló, problémaalapú és kompetenciaalapú tanulással; értékelési rendszerek kialakítása, amelyek pontosan mérik a diákok tanulását ezekben a különböző megközelítésekben; együttműködnek más pedagógusokkal, hogy megosszák a legjobb gyakorlatokat és erőforrásokat, amelyek ezeket a megközelítéseket a tanítási gyakorlatukba integrálják; a tanítási gyakorlatok hatékonyságának értékelése projektalapú, gondolkodáson alapuló, problémaalapú és kompetenciaalapú tanulási megközelítések segítségével.

  • Identify the needs of their students;
  • Design learning experiences that meet those needs;
  • Implement effective learning experiences using project-based, thinking-based, problem-based, and competency-based learning;
  • Create assessments that accurately measure student learning in these different approaches;
  • Collaborate with other educators to share best practices and resources for incorporating these approaches into their teaching practice;
  • Evaluate the effectiveness of teaching practices using project-based, thinking-based, problem-based, and competency-based learning approaches.

 

Kurzus neve: Exploring the fundamentals and practical applications of AI in the context of CLIL

Kurzus helyszíne: Firenze, Olaszország

Kursus időpontja: 2024.05.05.-2024.05.12.

Résztvevők: Szigeti-Farkas Ágnes, Visnyovszky Judit

A kursus célja: megérteni az AI elveit és potenciálját a tanításában és tanulásában; alkalmazni AI eszközöket és technikákat; értékelje az AI hatását a CLIL tanulási eredményekre, és konstruktív visszajelzést adjon; reflektáljon az iskola CLIL programjára és saját tantanítási gyakorlatára, hogy azonosítsa a fejlesztésre szoruló területeket; vegyenek részt az együttműködési megbeszélésekben a társaikkal a pedagógusok, tapasztalatok és jógyakorlatok megosztása; erősítik a bizalmukat abban, hogy AI-t személyes és intézményi céljaik elérésére használják.

  • Understand the principles and potential of AI in CLIL teaching and learning;
  • Apply AI tools and techniques to develop impactful and engaging CLIL units and lessons;
  • Assess the influence of AI on CLIL learning outcomes and deliver constructive feedback;
  • Reflect on their school’s CLIL program and their own teaching practices to identify areas for improvement;
  • Engage in collaborative discussions with fellow CLIL educators, sharing experiences and insights;
  • Enhance their confidence in utilizing AI to meet their personal and institutional goals.

 

Kurzus neve: Project- Based Learning (PBL) in Museums and Cultural Heritage Sites

Kurzus helyszíne: Liszabon, Portugália

Kursus időpontja: 2024.06.02-2024.06.09

Résztvevők: Sidlovicsné Papp Ildikó, Vörösné Ruzsinszky Enikő, Gombosné Kormos Zsuzsanna, Szalay Zita, Galánffy Nóra

A kursus célja: a résztvevők képesek kreatív és rendkívül együttműködő tanulási programokat kidolgozni a múzeumi és városi kirándulások és a PBL tevékenységek beépítésével az osztályteremben; a kurzus gyakorlati eszközöket biztosít a tanárok számára a múzeumokból és kulturális örökségi helyszínekről származó adatok és információk extrapolálásához, valamint a hozzájuk tartozó online platformokat, hogy integrálja a gyakorlati és kézzelfogható példákat, és hozzáadott értéket a végső projekt bemutatásába; a résztvevő képessé válik beépíteni és végrehajtani pbl stratégiákat az osztályteremben; a résztvevők megértik pbl sokféle felhasználási lehetőságát projektek tekintetében múzeumok és kulturális örökség helyszínek, beleértve a digitális archívumok estében; motiválja a diákokat csapatmunka elvégzésére, kreatív tanulás és érdeklődésen alapuló tanulás révén; irányítja a diákokat a kulturális örökségi helyszínek értelmezésében, hogy megerősítsék vizuális és kritikai gondolkodási készségeiket; a résztvevő képessé válik a projektalapú oktatás alkalmazásával vonzó és diákközeli kulturális látogatások megvalósítására.

  • Participants are able to develop creative and highly collaborative learning programs by incorporating museum and city excursions with PBL activities in the classroom.
  • The course will provide teachers with practical tools for extrapolating data and information from museums and cultural heritage sites, as well as their corresponding online platforms, to integrate practical and tangible examples and add more value to their final project presentation.
  • Build and implement PBL strategies in the classroom; 
  • Understand PBL’s wide variety of uses for projects regarding museums and cultural heritage sites (including their digital archives);
  • Motivate students through teamwork, creative learning, and inquiry-based-learning;
  • Guide students in the interpretation of cultural heritage sites in order to strengthen their visual and critical thinking skills;
  • Organize engaging and immersive cultural visits through PBL.

Képanyagok a kurzusokról: https://berzeviczy-miskolc.hu/galeria/66f97ceb5e31b80059efcf2f

Mester Éva beszámolója a szakmai kurzusról: https://cms.berzeviczy.intezmeny.edir.hu/uploads/Erasmus_tanari_mobilitas_beszamolo_Mester_Eva_83f1139ce9.pdf

 


Partnereink

SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum


Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum

3525 Miskolc, Hősök tere 1.

Telefon: +36 46 348 899

E-mail: titkarsag_berzeviczy@miskolci-szc.hu

OM azonosító: 203060_002

Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


2024Miskolci SZC Berzeviczy Gergely Technikum